VARFÖR NAKET?


FÄ Àmnen Àr sÄ laddat som nakenhet och ÀndÄ Àr vi pÄ 2000talet, eller Àr det just dÀrför kanske? För att du ska förstÄ mina intentioner och mina tankar kring mina sessioner sÄ behöver du lÀra kÀnna mig och förstÄ hur jag tÀnker. För mig handlar allt foto mellan mÀnniskor, om att man skapar sig en relation som bygger pÄ tillit och förstÄelse, sÀrskillt nÀr det gÀller naket.


Nu ber jag dig nollstÀlla ditt sinne, ta bort alla fördomar kring nakenhet och kring fotografer och modeller som jobbar med det.

Den nakna mÀnniskokroppen Àr otroligt vacker. Jag tycker om tanken att det förenar oss som mÀnniskor att vi faktiskt under vÄra klÀder Àr lika i allavÄra olikheter. Oavsett Älder sÄ facinseras vi av vÄra kroppar, pÄ bÄde gott och ont. Vi har sedan urminnes tider velat gestalta mÀnniskokroppen via grottmÄlningar och tavlor genom historiens gÄng.


Visst Àr mÀnniskokroppen Àven av sexuell laddning och det Àr via den vi förökar oss eller förlustar oss med varandra, men den Àr Àven en fantastisk skapelse som varierar i former, fÀrger och storlekar. Vissa anser att det Àr det mest privata som finns och kan inte tÀnka sig att vare sig dela den med andra eller se pÄ andras kroppar, men faktum Àr att det finns en stor del mÀnniskor som njuter av sina kroppar, som Àr stolta över dom och som ser det som en förmÄn att fÄ visa den och vara en förebild i kampen att avdramatisera och normalisera det naturliga.


UTAN TVÅNG!


Som jag skrev sÄ sker detta med största respekt, med tillit för varandra och utan nÄgot som helst tvÄng. Det Àr tvÄ personer (fotograf och modell) som kommit överens och som valt att göra nakenfotografering. Det finns ingen som helst anledning för beskÄdaren att misstÀnka utnyttjande, tvÄng och brott. SjÀlvklart Àr jag för allas lika vÀrde och jÀmstÀldhet oavsett kön, sexuell lÀggning, kultur och religion.


TyvÀrr finns det mÄnga som utnyttjar vÄra unga som Ànnu inte kan fatta "rÀtt" beslut och ta konsekvenserna av det. SjÀlvklart tar jag avstÄnd till det till 100%. Det finns Àven de som lÄter sina fördomar styra, som bara förutsÀtter att bilder med naket innehÄll blir till pÄ skumma och felaktiga sÀtt. Det sÀger mer om uttalaren av orden Àn om bilderna. SÄ lÀnge alla involverade valt det sjÀlva, mÄr bra av det och trivs sÄ kan det knappast vara fel. Sen Àr det valfritt att titta pÄ bilderna eller lÄta bli.


MEST KVINNOR?


Jag fÄr ofta frÄga varför jag bara fotar kvinnor? Dels Àr det för att jag har lÀttare att arbeta med kvinnor och se de i olika miljöer, diskutera syfte, budskap osv. Jag har flera sessioner som jag söker mÀn till, men av nÄgon anledning har de betydligt svÄrare att kÀnna sig trygga och bekvÀma nakna, eller sÄ villl de ta mer pornografiskt material som jag inte Àr intresserad av.Vill du veta mera eller frÄga mig nÄgot sÄ tveka inte pÄ att kontakta mig.